Hva skjer'a?

Den 29. juni - kl. 15:30 - blir det informasjon, foredrag og debatter innenfor kirkeveggene til Kulturkirken Jakob. Det vil være fokus på den illegale muren som Staten Israel har bygget i Palestina, aktuell historie, sionisme, rasisme og okkupasjon. Vi har samlet et knippe foredragsholdere med Midtøsten som spesialfelt. Ekstra spennende er det å høre foredraget til en tidligere israelsk elite-soldat, og sønn av sionistisk general, som har endret sitt grunnsyn ved bla. å påpeke forskjellen mellom jødedom som religion, og sionisme som aggressiv politisk tenkning.

[ Se program ]

I tillegg til flere spennende foredrag og innlegg innenfor kirkeveggen, vil det også være underholdning for både barn og voksne utenfor. Vi tilbyr sang og folkedans fra Palestina. Kanskje blir det barneteater. Dessuten flere matboder. Hele arangementet avsluttes ved en høytidelig markering av murens fall. Det vil bli holdt apeller før muren rives ned.

Norway Cup

Ulike støtteorganisasjoner har samlet inn penger slik at også barn fra palestinske flyktningeleire kan delta i Norway Cup på Ekebergsletta. Vi håper at noen av barna kan være med på rivningen av The Oslo Wall, symbolet på en mur som de så gjerne skulle ha revet ned hjemme. Rivningen i Oslo vil skje 25. juli, ved Kulturkirken Jakob, klokken 17:00. Felles avmarsj til kirken fra Grønland torg, klokken 16:00.

Bildet er tatt på Norway Cup ifjor, da Oslo-laget Lyn møtte et lag fra Palestina.

[ Les mer ]

Lek og moro

Vil vil lage et hyggelig program for hele familien. Barn fra Palestina vil synge palestinske sanger og danse palestinsk folkedans. Kanskje blir det barneteater. Dette vil skje 9. juli, ved Jakob's kirken i Oslo. Klokken 17:00.

[ Les mer ]

Mat fra Palestina

Palestinian mansaf

Ulike matretter som blir servert i et palestinske måltid er like gammel som landet. Den forteller en historie om landet og hvordan folk pleide å spise for lenge siden, hvordan de bevart og tatt vare på sine matvarer.

Kom å prøv du også!

[ Les mer ]