Bakgrunn

Israel okkuperer og utvidere sine landegrenser. Med makt blir palestinere jaget bort fra jord og hjem, og mange har endt opp i flyktningeleirer.

Det har pågått i flere ti-år. Den store fordrivelse av palestinerne skjedde i 1947/48, da hundretusener av palestinerne ble drevet ut for å gi plass for Staten Israel. Palestinerne kaller hendelsen for "Nakba" (fordrivelsen). Den kan ikke glemmes. På like linje som holocaust aldri må glemmes.

De palestinske flyktningene har rett til å vende hjem! Det er en menneskerett, og den kan ikke settes til side. FN har slått fast dette, og det skal heller ikke glemmes! Ellers er det slik i FN, når det gjelder Sikkerhetsrådet, at USAs bruk av vetorett har vært en stor skandale, sett med palestinske øyne. Israel beskyttes og forsvares! Palestinske rettigheter settes til side. Det ligger nok sterkt press bak.

Den ene befolkningsgruppen (palestinerne) får sine hus overtatt av den andre (de kaller seg for jøder). Palestinsk jord tas over, og det bygges ulovlige bosettinger. Det lages veier som bare er for den ene befolkningsgruppen (de som anses som jøder), mens andre må ta andre veier. Det er et eget busselskap for den første gruppen! Dette er apartheid i praksis. Israel gir én gruppe forhåndsrett i landet, mens andre blir ønsket bort. Takk til de anti-sionistiske jøder som motsetter seg alt dette, og som vil ha demokrati og likeverd i landet! Og som vil at flyktningene skal få vende hjem! De viser vei for fred.

Staten Israel 60 år

Israel feiret nylig sin 60-årsdag, og en israelsk tidligere statsminister mottas med gallamiddag på en tid da Dalai Lama opplever å bli avvist. Begge deler skjer i forkant av vår egen nasjonaldag. Vi løfter våre glass, smiler og skåler med okkupanten (Israel). Tør vi da minne om de nasjonale rettigheter til palestinerne? Hva med dem, er de glemt av oss? Sionismen frarøver palestinerne deres rettigheter og fordriver dem, for slik er Staten Israels vesen. Som en symbolsk aksept for okkupasjon, overrekkes det gaver til Slottet, hårprodukter, fra okkuperte områder. Vinen som det norske kongehus serverer, og skåler med, under gallamiddagen kommer fra vingården Golan Heights Winery, et område FN sier er okkupert og må leveres tilbake. Vi håper at støtte til okkupasjon ikke vil skade vårt kongehus, og at ingen blir lurt trill rundt, men at det først gjøres grundige undersøkelser av de faktiske forhold.

International appeal

STOP IMPUNITY: JULY 2014 – MONTH AGAINST THE APARTHEID WALL!

On July 9, 2014 it will be a decade since the International Court of Justice (ICJ) issued an advisory opinion entitled Legal Consequences of the Construction of a Wall in the Occupied Palestinian Territory, which declared the Apartheid Wall in the West Bank illegal under international law. The Court was clear: it demanded the Wall to be torn down, sanctioned once again Palestinian rights and called upon the international community to enforce Israeli compliance.

[ Les mer ]